De website is in ontwikkeling

GrachtenBeans.NL / Koffiebranders / Five Ways Coffee / Colombia – DECAF – Sugarcane

Colombia – DECAF – Sugarcane


Price per 1kg.

 35,00

Price updated:

4th okt 2025

Door te kiezen voor een verpakking van 1000 gram (1 kg)

Beans Parameters


Brandmethoden:
Cafeine:
Herkomsten:
Hoogtes:
Smaakprofielen: ,
Soorten: ,

Additional


Colombia Decaf Sugarcane komt uit Argelia op circa 1800 meter. De blend van Castillo, Caturra, Catimor en Typica wordt lokaal gedecafeïneerd met natuurlijk EA uit suikerriet in Palmira. Het resultaat is een volle espresso met tonen van bruine suiker, zwarte bes en een romig mondgevoel. Er wordt wekelijks op bestelling gebrand, verzending op donderdag en vrijdag, bestellen voor dinsdag betekent levering binnen de week. Het EA proces behoudt smaak en verlaagt de impact, omdat alles in Colombia gebeurt. Geschikt voor espresso, mokapot, Aeropress, filter, French press en cold brew. Verpakt als hele boon in 250 g of 1 kg, richtprijs 11,50 euro voor 250 g inclusief btw.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Colombia – DECAF – Sugarcane” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Colombia – DECAF – Sugarcane


Herkomst en boerderij

Colombia-DECAF-Sugarcane komt uit de regio Argelia in Colombia. De koffie groeit op ongeveer 1800 m boven zeeniveau. De soorten zijn Castillo, Caturra, Catimor en Typica. De decaf-behandeling vindt plaats lokaal met EA uit suikerriet bij Palmira. De boon wordt vochtig gemaakt en dan behandeld met EA-damp om cafeïne te verwijderen, gevolgd door stomen om restanten te verwijderen .

Brandprofiel

Deze koffie wordt gebrand tot een espressobrand. Wekelijks wordt er vers gebrand op bestelling. Verzending vindt plaats donderdag en vrijdag; bestelling vóór dinsdag garandeert levering binnen de week .

Smaak en aroma

De tasting notes zijn bruine suiker, zwarte bes en romig. Deze tonen maken het decaf-profiel opvallend vol en verleidelijk .

Verwerkingsmethode

Het suiker-rietproces gebruikt ethylacetaat (EA), gewonnen uit suikerriet-bijproduct (melasse). Process:

    – bonen vochtig gemaakt en EA gecirculeerd
    – EA onttrekt cafeïne terwijl smaakdiaroma’s behouden blijven
    – stomen verwijdert EA-restanten
    – alleen natuurlijk EA en bronwater komen met de bonen in contact

Variëteit / species

Er is sprake van een blend: Castillo, Caturra, Catimor en Typica. Deze combinatie biedt balans in body, zoetheid en complexiteit .

Duurzaamheid en ethiek

EA-decaf wordt veel gebruikt bij specialty-roasters vanwege efficiëntie en behoud van smaak. Het decaf-proces gebeurt volledig in Colombia, wat transportkosten en impact verlaagt .

Ethylacetaat is natuurlijk en komt van suikerriet, waardoor het minder chemisch overkomt dan synthetische methodes .

Borrel- of zetadvies

Wordt geleverd als hele boon, maar geschikt voor espresso, mokapot, Aeropress, filter, French press en cold brew .

Prijzen of onderscheid

Op de site staat geen officiële awards-vermelding. Wel groeit de reputatie van EA-decaf in de specialty-wereld. Experts noemen verbeterde smaakcomplexiteit dankzij dit proces .

Verpakking en ontwerp

250 g verpakking, variante ook 1 kg. Hele bonen geleverd . Er is nadruk op humor én geruststelling (“caffeine addiction rehabilitation”, “regret free decaf”) .

Beschikbaarheid en prijs

250 g kost €11,50 inclusief btw. Bestellingen vóór dinsdag worden diezelfde week verzonden .