GrachtenBeans / Koffiebranders / Henry’s Coffee / Ethiopie | Yirgacheffe (filter/espresso)

Ethiopie | Yirgacheffe (filter/espresso)


Beans Parameters


Brandingsniveaus:
Cafeine:
Herkomsten: ,
Hoogtes:
Smaakprofielen: , ,
Soorten:
Verwerkingsmethoden:

Additional


Deze Ethiopië Yirgacheffe komt van de boerderij van Abebe Hilu op 2060 meter. Rijpe bessen worden met de hand geplukt en op verhoogde bedden gedroogd, afgedekt bij hitte en in de nacht. De bonen rijpen circa twee en een halve maand op de boerderij, binnen een agroforestry systeem dat biodiversiteit versterkt. De omni roast maakt de koffie geschikt voor filter en espresso, met een mild brandprofiel dat bessen, melkchocolade en tropisch fruit helder laat spreken. De body is licht en sprankelend met een ronde nasmaak. Uitstekend voor flash brew of espresso tonic. Zetadvies, medium fijne maling, watertemperatuur rond 92 tot 94 graden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ethiopie | Yirgacheffe (filter/espresso)” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *