De website is in ontwikkeling

GrachtenBeans.NL / Koffiebranders / Outdoor Coffee Roasters

Outdoor Coffee Roasters

Outdoor Coffee Roasters is een koffiebranderij in Zeeland met focus op directe handel en supervers branden. Compact assortiment voor espresso en filter, plus workshops en een mobiele espressobar voor events.

Outdoor Coffee Roasters Bonen

Toont alle 3 resultaten

De goedkoopste prijzen per 1 kg worden weergegeven

Meer over Outdoor Coffee Roasters


Outdoor Coffee Roasters: jong merk met Zeelandse wortels

Outdoor Coffee Roasters zet Zeeland op de specialty-kaart met een duidelijke focus op direct handelen en vers branden. De branderij positioneert zich midden in de buitenlevencultuur rond jachthaven De Piet, tussen Wolphaartsdijk en Arnemuiden. Het merk krijgt in december 2023 regionale bekendheid, met Robin Minderhoud als initiatiefnemer.

Ontstaan en identiteit

De eerste activiteiten starten al in de winter van 2022. Een Duitse Feuerwehr-aanhanger uit 1964 wordt toen omgebouwd tot vintage koffiekar. Die mobiele bar vormt de basis voor evenementen en vroege merkbouw. De setting aan het Veerse Meer versterkt het outdoor-karakter en de link met watersport en jachthavenpubliek.

Team en betrokkenheid

Robin Minderhoud fungeert als aanjager en zichtbaar gezicht. Baristaworkshops worden geleid door Robin samen met Rich van Johnsons uit Vlissingen. De branderij nodigt liefhebbers uit om mee te branden, wat blijkt uit gastensessies zoals die van Noëlle Verhage. Een formele managementstructuur of titel “Head Roaster” is niet publiek bekend.

Locatie en bezoek

De branderij is gevestigd aan Haven de Piet, Muidenweg 225. Bezoek is mogelijk, doorgaans op afspraak of tijdens events. Details over brandercapaciteit, software of productievolume zijn niet beschikbaar. De positionering als “Koffiebranderij in Zeeland” onderstreept de regionale verankering.

Roastfilosofie en sourcing

De inkoop draait om “directe handel” met boeren, zonder tussenpersonen. Het merk belooft “supervers gebrande koffie” en werkt volgens partneroverzicht met 100% Arabica. Informatie over kwaliteitscontrole, meetprotocollen of gebruikte roastsoftware is niet publiek gedeeld.

Assortiment: blends en single origins

Het kernassortiment telt drie koffies die verschillende smaakprofielen dekken, van chocoladegedreven espresso tot fruitige filteropties. Verpakkingen zijn beschikbaar in 250 g, 500 g en 1 kg. De set wordt ook als trio aangeboden door retailpartners, wat de focus op een compacte range bevestigt.

  • Outdoor Espresso, Brazilië, recept 18 g in, 40 g uit, 26 s, proefnotities chocolade en tonen van nougat, vanille en honing.
  • Beach Espresso, Burundi, groene druif, melkchocolade en honing, met een sappige, melkachtige body.
  • De Hike, Ethiopië met een kleine hoeveelheid Nicaragua, perzik, rode appel en karamel, natuurlijke verwerking voor extra body.

Herkomstlanden en transparantie

De huidige oorsprongen zijn Brazilië, Burundi, Ethiopië en Nicaragua. De branderij claimt directe relaties met boeren. Namen van boerderijen, wasstations of exportpartners zijn niet gepubliceerd. Er is geen openbaar transparantierapport met FOB- of farmgateprijzen.

Distributie en verkoopkanalen

De retail ligt vooral in Zeeland, met punten in Arnemuiden, Bergen op Zoom, Oostkapelle en Vlissingen. Andere outlets in Goes, Middelburg, Wolphaartsdijk en Sluis verbreden het bereik. De webshop rekent af voor Nederland en Duitsland, wat duidt op online verkoop in beide landen.

  • Voorbeelden: Sjokadoo (Arnemuiden), Sentido (Bergen op Zoom), Dolce Capella (Oostkapelle), BLOOM (Vlissingen).
  • Aanvullend: Tapsalon Goesto (Goes), GWENN. (Middelburg), Kanoa Outdoor & Events (Wolphaartsdijk), Struisvogelboerderij Monnikenwerve (Sluis).

Wholesale en koffie op locatie

De mobiele espressobar met professionele barista’s is inzetbaar door heel Nederland. De herkomst uit de omgebouwde trailer ondersteunt een onderscheidend verhaal op events. Het menu bestrijkt klassieke melkdranken en sterke koffies, plus thee en chocoladedranken.

  • Dranken: espresso, cappuccino, flat white, latte, Americano, ristretto, cortado, thee en warme chocolademelk.

Educatie en community

Outdoor Coffee Roasters biedt baristaworkshops en trainingen voor bedrijven en groepen. Sessies in Vlissingen en Wolphaartsdijk worden mede verzorgd door gecertificeerde barista’s Rich en Robin. Een publiek rooster of een SCA-gebaseerd curriculum is niet gedeeld, maar de praktijkgerichte aanpak en gastbranden stimuleren kennisuitwisseling.

Duurzaamheid en voetafdruk

De directe handelsboodschap benadrukt dat opbrengsten rechtstreeks bij boeren terechtkomen. Een herbruikbaar roestvrijstalen metaalfilter past bij afvalreductie. In oktober 2024 wordt Robin Minderhoud genoemd in gesprekken over duurzame transportoplossingen zoals “de Vrijbuiter”. Formele CO₂-rapportages of logistieke impactcijfers ontbreken.

Media en zichtbaarheid

De regionale pers besteedt eind 2023 aandacht aan het merk met een dessertreportage. Verdere vermeldingen via partners en sociale kanalen tonen groeiende naamsbekendheid in Zeeland. Er zijn geen gemelde prijzen of externe certificeringen.

Relevantie voor Nederlandse cafés

Voor ondernemers biedt Outdoor Coffee Roasters een compact, duidelijk assortiment en een verhaal dat aansluit bij beleving. De focus op “supervers” en directe inkoop spreekt kwaliteitszoekers aan. Tegelijk vraagt het ontbreken van transparantiegegevens en technische specificaties om extra vragen bij inkoopgesprekken. De mobiele bar en workshops maken het merk inzetbaar voor training en activatie.