De website is in ontwikkeling

Tanzania


Beans Parameters


Roast Levels:
Caffeine:
Origins:
Altitudes:
Flavor profiles: , ,
Sorts:
Acidity Levels:

Additional


De Tanzania 100% Arabica bonen van Café du Jour komen uit de hooggelegen regio’s van Tanzania, zoals de vulkanische hellingen bij Mount Kilimanjaro. Deze medium-roast koffie heeft een mooie, scherpe smaak met een wijnachtig zuurtje en een volle, boterachtige body. Het verwerkingsproces zorgt ervoor dat de natuurlijke kenmerken behouden blijven, wat resulteert in een evenwichtige en rijke koffiemix. Perfect voor filterkoffie of een milde espresso.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tanzania”

Your email address will not be published. Required fields are marked * *

More About Tanzania


De Oorsprong en de Boer

De koffiebonen van “Tanzania 100% Arabica” van Café du Jour vinden hun oorsprong in het oost‑Afrikaanse land Tanzania, waar Arabica‑koffie ongeveer 70 % van de productie uitmaakt.
Hoewel de specifieke boerderij of coöperatie niet met naam wordt genoemd op het product, vermeldt de brander dat het gaat om “AA kwaliteit, de hoogste kwaliteit bonen die van een plant af komt”.
De geografische ligging is kenmerkend: bonen van Tanzania komen vaak van hooggelegen gebieden zoals de vulkanische hellingen bij de Mount Kilimanjaro en in het zuidelijke hoogland op 1.000 – 1.900 meter boven zeeniveau.
De variëteiten zijn typisch voor Tanzania en omvatten onder meer Bourbon, Kent, N39 en Blue Mountain‑types. Deze genetische types dragen bij aan de complexiteit in smaak die dit land mogelijk maakt.

Van Bes tot Boon

Het verwerkingsproces staat op de website van de brander vermeld als “vers gebrand tot een medium branding” in hun eigen kleine branderij.
Hoewel niet expliciet beschreven op de productpagina, is het zo dat de meeste Tanzaniaanse Arabica’s worden gewassen (washed) verwerkt: de vrucht wordt ontpulpt, gefermenteerd en daarna gedroogd.
De gekozen medium‑roast door Café du Jour is gericht op het bewaren van de “wijnachtige” zuurte en de boterachtige body die in de bonen aanwezig zijn. Zo blijft het oorspronkelijke karakter behouden in plaats van een zware roast te forceren.

Het Smaakprofiel

Café du Jour beschrijft de smaak als “een mooie scherpe smaak met een wijnachtig zuurtje” en een “medium tot volle boterachtige body”. Bitterheid wordt vrijwel niet ervaren.
De aroma’s neigen naar een licht zuur karakter, maar de nadruk ligt op balans: het wijnachtige kenmerk zorgt voor fruit‑en‑zuur, de volle body voor een rijke mondgevoel. Deze combinatie is kenmerkend voor Arabica’s uit hooggebergte in Tanzania.

Duurzaamheid en Erkenning

Op de productpagina wordt aangegeven dat Café du Jour “bonen van hoge kwaliteit: zorgvuldig geselecteerde koffiebonen van kleine koffieboeren” aanbiedt, en dat er sprake is van een “verantwoord” verbouwproces.
Er is echter geen specifieke vermelding van certificeringen zoals Fair Trade of biologisch, noch van cupping‑scores of internationale awards voor dit specifieke lot.

Praktische Details

De bonen zijn gebrand op mediumniveau in de huis‑branderij van Café du Jour, wat aangeeft dat ze geschikt zijn voor zowel filterkoffie als een milde espresso.
De verpakking is standaard voor de brander: vers gebrande koffiebonen in verschillende gewichtseenheden (250 g, 500 g, 1 kg) met vermelding van de herkomst en kwaliteit.
De beschikbaarheid is regulier via de webshop van de brander, het betreft geen strikt gelimiteerde release — de voorraad is zichtbaar en er wordt gespecificeerd dat de koffie “vers gebrand” geleverd wordt binnen 1 à 2 dagen.