GrachtenBeans / Roasters / Ikigai Coffee / Costa Rica | El Cerco

Costa Rica | El Cerco


Beans Parameters


Roast Levels:
Caffeine:
Altitudes:
Flavor profiles: , ,
Sorts: , ,
Processing methods: ,

Additional


El Cerco is een specialty microlot uit de West Valley van Costa Rica, op 1400 meter, gerund door Cristobal Matamoros. De lichte tot medium branding van Ikigai is afgestemd op filter en laat fruitige zoetheid, kaneel en appeltaartaroma spreken. De bonen bestaan uit Caturra en Catuai en zijn verwerkt met het anaerobe honey proces, waarbij 48 uur zuurstofloos fermenteert voor gelaagde, dessertachtige smaken en een lange zoete afdronk. Zet bij voorkeur met V60 of Chemex in een 1 op 16 verhouding rond 93 C en maal medium voor helderheid en balans. Verkrijgbaar in 250 g en 1 kg via Ikigai, in kleine batches, met cuppingscore 89 plus.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Costa Rica | El Cerco”

Your email address will not be published. Required fields are marked * *